Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Ojciec gwałcił córkę, a matka? "Po prostu się z tym pog
Autor Wiadomość
Nazgool 

Imię: Konrad
Wysłany: 8 Wrzesień 2008, 21:48   Ojciec gwałcił córkę, a matka? "Po prostu się z tym pog

Od początku wiedziała o gehennie, jaką przeżywa jej córka gwałcona przez własnego ojca, któremu urodziła dwóch synów. Tłumaczy, że nikomu nic nie mówiła, bo była zastraszana przez męża - Co miałam zrobić? Po prostu się z tym pogodziłam - przyznaje.
O tym, co się działo w jednym z domów w Siemiatyczach (woj. podlaskie) mówili w poniedziałek policjanci, którzy nie ukrywali, że ta sprawa nimi wstrząsnęła. Z ich relacji wynika, że 45-letni ojciec przez 6 lat więził i gwałcił swoją córkę. W odstępie kilku lat kobieta urodziła dwójkę dzieci. Po latach, 21-letnia dziś kobieta, zgłosiła się w poniedziałek na komisariat.

Co się wydarzyło, że dziewczyna postanowiła mówić? - Córka nie mogła już tego nerwowo i psychicznie wytrzymać - mówi jej matka, która towarzyszyła młodej kobiecie na policji. Wcześniej nie poinformowały nikogo, bo - jak twierdzi żona zatrzymanego - mąż groził zarówno jej, jak i jej córce, że "jeśli to wszystko wyjdzie na jaw, stracą życie". - Po prostu chciałam o tym zapomnieć - przyznaje.
Nie kryje też tego, że wiedziała o ciążach swojej córki. - Po prostu się z tym pogodziłam, co miałam zrobić? - mówi przez drzwi swojego domu w rozmowie z dziennikarkami. Dzieci z kazirodczego związku zostały w szpitalu. – Córka je oddała, zostały w szpitalu - potwierdza kobieta. Na koniec dodaje: - Teraz już się nie boimy, bo mamy opiekę policji.

Spokojniejszy jest też 12-letni brat gwałconej 21-latki. – Teraz się czuję szczęśliwy, że nie ma taty. Według chłopca, w domu nie mówiło się o urodzonych dzieciach. - Jak była o tym rozmowa, tato mówił „skończmy tą gadkę” - dodaje. Na pytanie, czy wie, kto jest ojcem tych dzieci, odpowiada: Nikt.

"Policja odtworzy gehennę dzień po dniu"

- Te sześć lat, kiedy ona przeżywała tą gehennę, musimy odtworzyć praktycznie dzień po dniu – mówił w Faktach po Faktach Jacek Dobrzyński, rzecznik podlaskiej policji. – Już doszliśmy, w jakim szpitalu ona urodziła, mamy dokumentację. Z pewnością dotrzemy do dzieci. Tą są kroki bardzo bolesne, musimy to robić bardzo delikatnie – dodał.

Jak powiedział policjant, „była matka, byli bliscy, byli przyjaciele”. – Musimy ustalić, dlaczego ten świat wokół niej był obojętny. Ta obojętność mogła ją doprowadzić do najgorszego – dodał.

Zapewnił, że pokrzywdzona ma teraz ochronę i opiekę. - Ona potrzebuje ochrony przed światem – powiedział Dobrzyński.

"Nawet księdza nie wpuścili"

Sąsiedzi twierdzą, że rodzina nie miała z nikim żadnego kontaktu. – Znam ich tylko z widzenia – mówi Lucjan Sak, najbliższy sąsiad rodziny. Jak twierdzi, nie zauważył niczego podejrzanego. - Były słuchy, że była w szpitalu – mówi. – Były plotki, że zostawiła dziecko w Siemiatyczach. Ale nie były one wiarygodne – stwierdza.

Jak dodaje, rodzina unikała towarzystwa. - Nawet ksiądz chodzący po kolędzie nie został wpuszczony – przekonuje mężczyzna. - Wychodziła tylko z matką do sklepu, po zakupy - dodaje. Jego zdaniem to, co 45-latek zrobił własnej córce jest straszne. - Mnie to przeraża jako sąsiada i mieszkańca - zaznacza.

_ania_ 

Imię: Ania
Wysłany: 8 Wrzesień 2008, 22:32   

Czemu ty tu takie koszmary zamieszczasz, spać nie będę mogła!

Nazgool 

Wysłany: 8 Wrzesień 2008, 22:35   

_ania_ napisał/a:
Czemu ty tu takie koszmary zamieszczasz, spać nie będę mogła!

Życie proszę Pani. Samo życie.

_ania_ 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 08:48   

Życie? To jest koszmarne wynaturzenie a nie życie a przynajmniej mam taką nadzieję, ze ciągle jest to raczej rzadkość a nie "normalność"...

lucyfer_87 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 10:00   

Aniu, trzeba poznac rozmiar "grzechu"...
"What is good? - everything augments the feeling of power, the will to power, power itself, in man. What is evil? - whatever springs from weakness. What is happiness? - the feeling that power increases - that resistance is overcome." - The Antichrist

_ania_ 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 11:39   

Serio? A w jakim celu?
Żebym uznała, ze ja to jestem szczęściara bo mnie coś takiego ominęło?

Nazgool 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:05   

_ania_ napisał/a:
To jest koszmarne wynaturzenie

Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości
_ania_ napisał/a:
a nie życie

Ta dziewczyna miała, ma i będzie mieć koszmar, a nie życie.
_ania_ napisał/a:
przynajmniej mam taką nadzieję, ze ciągle jest to raczej rzadkość a nie "normalność"...

To nie jest normlaność Aniu, a czy rzadkość ? Tu by potrzeba statystyki pomnożyć przez coś.

lucyfer_87 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:08   

_ania_ napisał/a:
Serio? A w jakim celu?

tylko znajac niebezpieczenstwa, wynaturzenia mozna sie ich ustrzec. skad wiesz kim bedzie Twoj mezczyzna ?
"What is good? - everything augments the feeling of power, the will to power, power itself, in man. What is evil? - whatever springs from weakness. What is happiness? - the feeling that power increases - that resistance is overcome." - The Antichrist

_ania_ 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:12   

lucyfer_87 napisał/a:
tylko znajac niebezpieczenstwa, wynaturzenia mozna sie ich ustrzec. skad wiesz kim bedzie Twoj mezczyzna ?

Wiesz co tego to ja nie wiem ale nie mam zamiaru przy każdym zastanawiać się czy jest np seryjnym mordercą albo gwałcicielem, to by było chore!

Nazgool 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:15   

lucyfer_87 napisał/a:

No teraz pojechałeś po całości Lucuś :D

lucyfer_87 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:16   

no..dobrze, ale jesli zastosujesz taka ostroznosc nie tylko wzgledem siebie, a wzgledem bliskich? lub nawet kompletnie obcych ludzi. przeciez ta rodzina miala sasiadow, itp. tylko zdajac sobie sprawe z wynaturzen mozesz im zapobiegac :)

_ania_ 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:22   

lucyfer_87 napisał/a:
no..dobrze, ale jesli zastosujesz taka ostroznosc nie tylko wzgledem siebie, a wzgledem bliskich? lub nawet kompletnie obcych ludzi. przeciez ta rodzina miala sasiadow, itp. tylko zdajac sobie sprawe z wynaturzen mozesz im zapobiegac :)

Co do sąsiadów to dwie rzeczy - albo znieczulica albo przekonanie że nie należy się wtrącać w cudze sprawy.

Bo kurcze przecież dziecko/dziewczyna do szkoły chodzić powinna, przyjaciół jakiś chyba miała a jeśli nie to czemu nikogo to nie zainteresowało?

Dziwne o tyle, że to nie wydarzyło się na blokowisku w wielkim mieście gdzie ludzie są anonimowi tylko w małej miejscowości

lucyfer_87 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:26   

no wlasnie..na bank nie zdawali sobie sprawy, ze w sasiedztwie odgrywa sie scenariusz rodem z Amstetten...

Nazgool 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 12:53   

Oj nasłuchałem się jak kiedyś historii z ośrodka opieki. Włosy (jak je jeszcze miałem) dęba mi stawały.

Katrin 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 17:14   

Straszne co przydazylo sie tej dziewczynie ,tylko wyobrazcie obie ile jeszcze nie wiemy co sie dzieje za scianami naszych sasiadow :| ,trodno cos zmienic jesli ofiary takich tragedii milcza ale sie boja ,mnie najbardziej przeraza pedofilia widzac moje dzieci i probujac sobie wyobrazic je w takiej sytuacji ogarnia mnie paniczny strach ,najchetniej nie spuszczalabym, ich z oczu

_ania_ 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 18:01   

Katrin, to ucz dzieciaki że z każdą sprawą mogą od ciebie przyjść, niważne jak wstydliwą czy nierzyjemną.
A jak masz jakąś siostrę/brata którzy sa w kumpelskich stosunkach z twoimi dziećmi to jeszcze lepiej - czasami, synom zwłaszcza, trudno o czymś mamie powiedzieć a ciotce czy wujkowi to już dużo łatwiej.
Przynajmniej z moim siostrzeńcem tak jest, czasami się zastanawiam czy on ma faktycznie tylko 10 lat :D

lucyfer_87 

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 21:57   

mam nadzieje ze ten pomysl zostanie jak najszybciej wprowadzony w zycie.

http://wiadomosci.gazeta...._pedofilow.html

Odpowiedz do tematu