Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 10 Sierpień 2008, 21:15 szczepienia dzieci POLSKA a ANGLIA
Prosze o porade wszystkich, co sie znaja na rzeczy. Moj synek jest przed pierwszym szczepieniem, urodzil sie tu w RBH. Problem beda stanowily kolejne dwa w wieku 3 i 4 miesiecy, bo jade na dluzsze wakacje do Polski. Nie chce zeby mu cokolwiek przepadlo, ale tez nie wiem jak rozwiazac szczepienia w kraju. Wiem, ze pomiedzy angielskim a polskim programem szczepien sa rozbieznosci i nie chodzi tez o pieniadze. Wiem, ze bede musiala to zrobic prywatnie. Ale prosze o porade jak najlepiej to zalatwic. I tu i w kraju sa szczepienia na blonice, tezec, krztusiec i polio. Problem stanowia szczepienia na HIB i MEN C, ktore w Polsce sa tylko prywatnie i chyba w szczepionkach skojarzonych. Jesli ktoras z Was miala podobny problem i wie co zrobic z tym fantem, niech pisze. Z gory dziekuje za wszelkie dobre rady.
Cześć
Jestem w temacie, bo moja córcia się urodziła w Polsce a przyjechała do UK mając 3 miesiące. Na moją prośbę była już w Polsce szczepiona według angielskiego kalendarza szczepień, właśnie dlatego że tę szczepionki o których piszesz są powtarzane później. Owszem w Polsce się dopłaca – skojarzona (3 w 1) około 100 zł, polio około 300 ,zł a Men C 200 zł i ile dobrze pamiętam. Warto zabrać ze sobą kalendarz szczepień do Polskiego lekarza a wracając do UK to pamiętaj o karcie szczepień z polskiej przychodni żeby już tutaj też miały wgląd do tego jakie szczepionki dziecko już dostało. To chyba wszystko ale jak by coś to pisz do mnie na gg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum