Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: _ania_
25 Wrzesień 2008, 08:41
GOSPODA - PUB - READING
Autor Wiadomość
janmaj 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 08:28   GOSPODA - PUB - READING

Witam wszystkich. Na tą stronę trafiłem przypadkowo, a że obecnie dysponuję czasem, to sobie trochę o Reading poczytałem. Szczególnie zainteresował mnie temat Gospody. Bywam tam często, sam nie potrafię gotować, a kuchnia którą serwują bardzo mi odpowiada. Tak na początek – morni- czy widziałeś robaka w sałacie lodowej, bo ja jeszcze nie. Nie ma takiej opcji, no może w sałacie cukrowej i to przeważnie zielone. Barman mi opowiadał o tym zdarzeniu. Myślę że facet po zjedzeniu ponad połowy sałatki nie chciał płacić i normalnie wrzucił robaka. Stary numer jak powiedział do mnie barman który niejedno widział w swojej karierze. Włos, mucha a nawet kawałek szkła. Ten robak jak opowiadał nawet nie był polany sosem, ciekawe prawda? Polak potrafi !! Sam fakt nagłośnienia tej sprawy na forum też o tym świadczy że ktoś chce komuś zaszkodzić i doskonale sobie zdaje sprawę z tego jak było naprawdę z tym robaczkiem. No robaczki, mam rację ?? Może chodzi o inne rozgrywki. Mnie to lata i powiewa, ale wkurza mnie jak się oczernia i obmawia ludzi bez powodu. Chociażby dlatego, że np. właścicielowi Gospody czy Malinki udało się coś rozkręcić. Nieważne że pracują po 16 godzin czy też więcej na dobę, ale Oni to mają a JA NIE. Więc trzeba im dokopać. Tacy są Polacy. Ja nie mam to i On nie będzie miał. Najlepiej nasłać wszystkie kontrole świata. Niech go załatwią, a przynajmniej jakąś karę dadzą. Sam znam to z polskich realiów i dlatego zlikwidowałem działalność w Polsce i przyjechałem tutaj. Na szczęście nie mam zbyt dużo do czynienia z Polakami. Poza tym obraził ktoś kucharza, a to już dotyczy pośrednio mnie osobiście, ponieważ ja się tam stołuje i widzę ile serca wkłada w dania które przyrządza. Pływałem kilka lat u obcego armatora. Jak na statku był jeden czy dwóch Polaków to było OK. jak więcej – kłótnie, awantury, donosy do kapitana i złodziejstwo. Tacy np. Filipińczycy to jeden za drugim stanie a Polacy jeden na drugiego. Zawsze się dobrze zastanowię i sprawdzę i dopiero wtedy coś powiem czy też napiszę. Nie na zasadzie kolega mi powiedział. Jedzenie w Gospodzie jest rewelacyjne, pięknie udekorowane w otoczeniu smacznych sałat. Co najważniejsze, pomimo że czasami trochę czekam, co jest najlepszym dowodem na to że jest przygotowywane na konkretne moje zamówienie ,to wiem przynajmniej, że jest robione ze świeżych produktów a nie z mrożonek czy też półfabrykatów jak w większości pubów w Anglii. Rozumiem że każdego nie stać na obiad za 7 czy 9 funtów, chociaż przecież to jest stawka za 1 godzinę pracy tutaj. W Polsce za godzinę pracy to można co najwyżej zjeść w Barze Mlecznym. Niestety właściciela nie znam i na jego temat nie mogę się wypowiadać. Chociaż też przypuszczam, że jakby chodził po sali, klepał piwoszy po plecach i stawiał piwo na swój rachunek to byłby cacy, tak jak Pani z Malinki , jak da parę krówek to też jest cacy, a jak nie da to jest be. Jeszcze na temat Pani która obsługuje. Jest sympatyczną, grzeczną i szybką w swojej profesji. Może nie zawsze ma czas na uśmiech, chociaż do mnie się uśmiechnęła. W każdym razie wolę taką, niż wypindrzoną barmankę która myśli tylko jakby mnie jeszcze na coś naciągnąć. Każdy ma swój punkt widzenia. Ale się rozpisałem. Na koniec - jadłem i będę jadł w Gospodzie, przynajmniej do czasu jak nie zmieni się szef kuchni, któremu dziękuję za przepyszne jedzenie i żadne Wasze wyssane z palca zarzuty dotyczące Gospody mnie nie zniechęcą. Jan Maj.

_ania_ 

Imię: Ania
Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 08:42   

Temat przeniesiony z News - tutaj chyba bardziej pasuje :)

I znowu się zacznie...

lucyfer_87 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 09:13   

janmaj,
Szanowny Janie. nie przejmuj sie tym co morni wypisuje, bo on poczul sie urazony i tak probuje sie odgryzc. jakbys nie zauwazyl- emocje przez niego mowia a to na ogol zly doradca...jesli piles do mnie to sie juz tlumacze: nie znam kuchni, ale na pewno wybiore sie na dziczyzne, ktora uwielbiam a jest tylko jedna restauracja w pangbourne ktora szanuje za rarytasy ktore przyrzadzaja...
jedyny mankament z mojej strony odnosi sie do klienteli- nie bede przytaczal przykladow, jednak czesto zjawiaja sie tam osoby ktore po prostu skutecznie zniechecaja...

pisalem juz o tym, ze to co zrobil wlasciciel gospody to sluszna sprawa, zycze mu sukcesu tak jak kazdemu. gardze tymi, ktorzy jak powiedziales beda na sile kopac dolki pod nim. polska gowniana solidarnosc.

jesli chodzi o malinke- zdanie mam wyrobione- Panie sprzedajace z jakiegos wzgledu byly dla mnie kilka razy nieuprzejme, a ja nie lubie takich warunkow pracy. nie ujmuje jednak Pani Marioli- zalozycielce sklepu. zanim przeniosla sie do Slough malinka byla wtedy MALINKA. do tej pory prawda jest, ze maja najlepsze wedliny :) . a jesli juz chcecie wiedziec, to w Maidenhead jest sklep, niejaki "Warszafka". tam sa juz w ogole najlepsze produkty :)

Amen. chyba wszystkio powiedzialem co mialem powiedziec. jak cos to bdzie up-date.
"What is good? - everything augments the feeling of power, the will to power, power itself, in man. What is evil? - whatever springs from weakness. What is happiness? - the feeling that power increases - that resistance is overcome." - The Antichrist

_ania_ 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 09:41   Re: GOSPODA - PUB - READING

janmaj napisał/a:
...że jakby chodził po sali, klepał piwoszy po plecach i stawiał piwo na swój rachunek to byłby cacy, tak jak Pani z Malinki , jak da parę krówek to też jest cacy, a jak nie da to jest be. ...

Ależ ja lubię MALINKĘ nie tylko za krówki ;) I nie zmieniam sklepu tylko dlatego, że raz czy drugi ich nie dostanę :) Ja po prostu uważam, że jest tam profesjonalna i sympatyczna obsługa, towary których potrzebuję a krówki to taka miła kropka nad "i" :)

Zresztą muszę przyznać, że po rekomendacji Lucka bodajże, że zmieniła się obsługa w Rarytasie na milszą, poszłam sprawdzić i faktycznie jest już w porządku.

lucyfer_87 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 09:52   

_ania_ napisał/a:
Zresztą muszę przyznać, że po rekomendacji Lucka bodajże, że zmieniła się obsługa w Rarytasie na milszą, poszłam sprawdzić i faktycznie jest już w porządku.

obsluga wporzadku, ale towary to juz inna sprawa...no ale coz- albo rybki albo akwarium :D
"What is good? - everything augments the feeling of power, the will to power, power itself, in man. What is evil? - whatever springs from weakness. What is happiness? - the feeling that power increases - that resistance is overcome." - The Antichrist

Nazgool 

Imię: Konrad
Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 09:52   

Brawo Janie. W końcu jakiś głos z sali. Teraz przynajmniej wiadomo, że nie tylko ja broniłem Gospodę i zwracałem uwagę na osobiste porachunki morniego, a nie obiektywną opinię.

_ania_ 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 10:37   

[quote="lucyfer_87"]
_ania_ napisał/a:
obsluga wporzadku, ale towary to juz inna sprawa...no ale coz- albo rybki albo akwarium :D

Znaczy lepiej mieć kota, niepotrzebne akwarium... :P

A co do towarów - w Rarytasie mają dwie rzeczy, które kupuję - żółty ser w kostkach z dziurami i makaron - tzw. gniazdka - mniam :D

lucyfer_87 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 10:44   

_ania_ napisał/a:
Znaczy lepiej mieć kota, niepotrzebne akwarium...

tzn pewnie, lepiej miec lepszy towar niz usluge- jednak te roznice nie sa tak duze :D pozatym- nie czesto jestem w tamtej okolicy wiec w zasadzie wole isc do milej Pani niz po ciut lepsza wedline :P

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 11:54   

Nie zacznie sie, posty przeniose i podlacze do poprzednich watkow po powrocie z pracy, co by balaganu nie bylo

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

lucyfer_87 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 11:57   

Misiek, dlaczego chcesz zepsuc zabawe....

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 11:57   

a tak miedzy nami to smierdzi mi ten, obym sie myli :)

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

lucyfer_87 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 12:19   

smierdzi nie smierdzi- wypowiedzial sie wiec trzeba to szanowac...pozatym, obroncow gospody napewno nawet na tym forum jest mase...

FUSH 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 18:43   

:hah: :hah: :hah:

MP musisz teraz przy nazwie użytkownika forum napisać range (tak jak w grach www) :) moje propozycje to:

DOBRZY (cacy) mega pochlebca gospody, zasłużony obrońca gospody, straż przyboczna gospody...

ŹLI (be) oczerniacz gospody, sabotażysta gospody, wyśmiewca gospody...

:viva: :razz: :hihi:

_ania_ 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 19:03   

No to FUSH wybierz sobie łatkę i ladnie poproś Miśka, żeby ci ją przylepil :D

FUSH 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 19:42   

:D w za dużej ilości gier www biorę udział :hah: a ta mi nie za bardzo leży ponieważ jak we wszystkim tak i w gospodzie są + i - trzeba tylko je na forum wypisywać i o nich dyskutować od tego jest forum :) i nie ma co się szczypać :P

lucyfer_87 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 19:48   

Fush, grasz w traviana ?? :D

FUSH 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 20:29   

grałem tylko tydzień... i jakoś niepodeszła zarówno mi jak i kolega ;)
ogame, plemiona, arena abilonu, the crims i wiele innych (ktorych nazw nawet już nie pamietam) poszło w zapomnienie aktualnie pozostały bloodwars, gladius, duels... choć bez maniakalnego zasiadania ;) o grach on-line wole nie mówić bo wyjdę na maniaka... :evil:

Odpowiedz do tematu