Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Mam takie pytanko jeśli możecie pomóc jesteśmy w 4 i sporo nam naprawdę sporo idzie prądu :-/ chciał bym wiedzieć mniej więcej ile tak wy płacicie średnio w miesiącu na prąd jesli mieszkacie w 4 osoby taka średnia po ile zżute robicie na 4 osoby :-) był bym wdzięczny przy normalnym używaniu wszystkiego taki zwykły miesiąc z góry dzięki C[_]
Ja za jedna osobę raz na 3 miesiące płacę ok 70 funtów ale mam w domu gaz, (np kuchenka i piekarnik jest gazowy). Więc raczej za dużo prądu nie zużywam - z bardziej prądożernych urządzeń mam prysznic, żelazko i czajnik
Prąd mam z British Gas.
_________________ ~Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą~
Ale ja w sumie nie narzekam, mam i gaz i prąd z BG i zwykle mi się rachunki poza sezonem grzewczym w 140 zamykają za 3 mies. a zimą płacę razem około 210.
Nie wiem czy u innego dostawcy faktycznie płaciłabym mniej i czy jest to warte zachodu.
_________________ ~Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą~
W poprzednim mieszkaniu płaciliśmy ok 60 Funtów za 4 osoby. Mieliśmy tylko prąd i 4 osoby na stanie. Jest jednak mały szczegół - my mieliśmy licznik dwutaryfowy, czyli kilkukrotnie tańsze jednostki w nocy. Sprawdź czy też taki macie.
Grzanie bojlera z wodą, pranie, zmywarka, grzejniki akumulacyjne itp - jeśli to będzie pracowało w nocy to można naprawdę dużo zaoszczędzić.
BG jest jak Marks&Spencer wśród dostawców, tylko, że tu się płaci jedynie za nazwę, bo są drodzy i niesłowni.
Porównanie ofert jest dość trudne, bo każda firma ma inny sposób (np płacisz mniej dopiero po przekroczeniu np 1200kWh w kwartale). Strony typu gocompare, uswitch czy podobne polecają to za co mają największy zysk więc pozostaje poszukanie cenników na stronie dostawców i zrobienie tabelki porównania.
Ostatnio jak sprawdzałem w przypadku prądu najtańszy był Southern. Wart polecenia jest Scottish Power, EDF (nie są najtańsi, ale zbiera sie punkty Nectar). Aktualnie jestem w EON, ale zmieniam, bo są prawie tak drodzy jak BG.
_________________ Nigdy nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem wykonczy doswiadczeniem
oczywiscie że mozesz i to z dnia na dzien ,kto dostarcza Ci energie jest Twoim wyborem.Tylko taka rada trzymaj rachunki z BG nawet 3 lata bo tam maja taki bałagan że na mnie nasłali firme windykacyja za niezapłacone rachunki 2006 ,kwota 163 funty.Oczywicie nie zapłace niech mnie do sondu podadza ,juz raz mnie przepraszali za niesłuszne nekanie rachunkami.Własnie jezeli miałabys z nimi jakis problem to jest instytucja rzadowa która wyjasnia takie sprawy "energy watch".
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2215 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 6 Grudzień 2008, 17:13
pewnie chodzilo jej o to, ze w kontrakcie z agencji (co zdarza sie bardzo czesto) jest informacja, ze nie mozna zmienic dostawcy usług (gaz, prad), a jesli sie to uczyni bez ich wiedzy to czeka Cie kara pieniezna...
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
pewnie chodzilo jej o to, ze w kontrakcie z agencji (co zdarza sie bardzo czesto) jest informacja, ze nie mozna zmienic dostawcy usług (gaz, prad), a jesli sie to uczyni bez ich wiedzy to czeka Cie kara pieniezna...
Dokładnie o to, mój kontrakt ma jakąś niesamowitą ilość takich śmiesznych zakazów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum